26.4.13

Tykkefrie opskrifter

Blød havregrød 
1 pers.
1 1/2 - 2 dl vand evt. mælk hvis det skal være lidt mere nærende
1 dl finvalsede havregryn
1/2 tsk salt

Hæld det hele i en gryde og rør rundt indtil det bliver fast - husk det ikke skal være for fast da det så er svært at få ned.


Blød risengrød 
2 pers.
2 dl vand
2 dl grødris fra Pama
1 tsk salt
1 l mælk

Hæld ris, vand og salt i en gryde og lad det stå lidt. Derefter tilsættes mælken og der skrues ned på svag varme. Rør rundt med jævne mellemrum. Skal stå i ca. 45 min.



Skyr med bærsovs (protien-smoothie)

Skyr er et super godt produkt da der er 8.5 g protein i pr.100 g.
Det er meget protein i et surmælksprodukt.

1 pers.
1 1/2 dl skyr - enten naturel eller skyr med hindbær, rabarber og vanilje
saften fra bær - hindbær, jordbær, blåbær osv.

Kog de frosne bær op og tilsæt lidt sukker. Sæt det derefter på køl indtil det er koldt. Si sovsen så alle kernerne sies fra (så det ikke sætter sig i tænderne) Tilsæt bærsovsen til skyren og rør rundt. Så har du en lækker smoothie med masser af protein.  




Blomkål- broccolisuppe
5 pers.
1 blomkål
1 bundt forårsløg1 broccoli
1 l vand

5 g frisk ingefær
1 dl madlavningsfløde

Skær det hele i små buketter/stykker og put det i en stor gryde. Tilsæt den revet ingefær og vandet. Lad det hele koge til det er mørt. Derefter blendes det hele og fløden tilsættes sammen med salt og peber. 


Karrysuppe med kokos
2 pers.
½ l vand
1 dåse kokosmælk
1 grøntsagsbouillon terning
karry
salt og peber
efter smag: ingefær, hvidløg


Karryen ristes let i en gryde og derefter tilsættes vand, kokosmælken og bouillon. Lad det koge op.  



Tip!
Da det er ekstremt vigtigt at få nok protein (især når man er i en helingsprocess) kan man med fordel tilsætte noget, der hedder skummemælkspulver til alle opskrifterne. Det er et meget proteinrigt pulver, der ikke har nogen smag. Kan købes i Matas og større supermarkeder.




















Ingen kommentarer:

Send en kommentar